Food & Fitness

Πάσχα 2021: βάφουμε πολύχρωμα Πασχαλινά αυγά με τον πιο φυσικό τρόπο

Το Πάσχα είναι μία από τις αγαπημένες μου γιορτές. Από μικρό παιδί θυμάμαι εμένα, την αδερφή μου και την μητέρα μου, Μ.Πέμπτη και αυστηρά πριν τη δύση του ήλιου, να βάφουμε κόκκινα Πασχαλινά αυγά τηρώντας με απόλυτο σεβασμό την ελληνική παράδοση. Εμείς συνηθίζαμε να βάφουμε τα αυγά μας με την περιβόητη βαφή ‘Ανατολή’ φέτος όμως αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό να βάψουμε τα αυγά μας με φυσικό τρόπο. Σας προτείνω λοιπόν φέτος να κάνετε ένα Πάσχα πολύχρωμο… βάψτε κόκκινα, κίτρινα, μπλε και πράσινα αυγά με τη βοήθεια από τα υγιεινά παντζάρια, τον ιδιαίτερο κουρκουμά, τα νόστιμα μούρα αλλά και το πολυβιταμινούχο σπανάκι.

Αυγά με παντζάρι (κόκκινο χρώμα)

  • 6-8 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 5 παντζάρια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 800ml νερό (χλιαρό)

Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε μέσα τα παντζάρια, το ξύδι και τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 ή 60 λεπτά ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να γίνει το χρώμα. Μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέσα στο χρωματιστό νερό για 3-4 ώρες.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει πριν σε λίγο λάδι για να γυαλίσουν.


Αυγά με κουρκουμά (κίτρινο χρώμα)

  • 6-8 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 5 κουταλιές σούπας κουρκουμά
  • 800ml νερό (χλιαρό)

Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, αδειάζουμε μέσα το νερό, τον κουρκουμά, το ξύδι και τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 ή 60 λεπτά ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να γίνει το χρώμα. Μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέσα στο χρωματιστό νερό για 3-4 ώρες.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει πριν σε λίγο λάδι για να γυαλίσουν.


Αυγά με μούρα και κόκκινο λάχανο (μπλε χρώμα)

  • 6-8 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 1 κόκκινο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
  • 300gr μπλε μούρα
  • 1000ml νερό (χλιαρό)

Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, αδειάζουμε μέσα το νερό, το λάχανο, τα μούρα, το ξύδι και τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 ή 60 λεπτά ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να γίνει το χρώμα. Μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέσα στο χρωματιστό νερό για 3-4 ώρες.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει πριν σε λίγο λάδι για να γυαλίσουν.


Αυγά με σπανάκι (πράσινο χρώμα)

  • 6-8 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 500gr σπανάκι
  • 800ml νερό (χλιαρό)

Παίρνουμε μια μεγάλη βαθειά κατσαρόλα, αδειάζουμε μέσα το νερό, το σπανάκι, το ξύδι και τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 ή 60 λεπτά ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να γίνει το χρώμα. Μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέσα στο χρωματιστό νερό για 3-4 ώρες.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει πριν σε λίγο λάδι για να γυαλίσουν.


Tips

  • Φορέστε γάντια μίας χρήσεως όσο βάφετε τα αυγά.
  • Καθαρίστε τα αυγά μ’ ένα πανάκι με ξύδι πριν το βράσιμο.
  • Πριν βράσετε τα αυγά φροντίστε να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button