
Αν και το cheesecake θεωρείται αμερικάνικο γλυκό, υπάρχουν παραπομπές οι οποίες προδίδουν ότι αυτό το πεντανόστιμο γλυκό κυκλοφορεί στα γαστρονομικά μονοπάτια του πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο πρώτος άνθρωπος που έφερε στη ζωή μας το cheesecake με την σύγχρονη μορφή τού, ήταν ο Γερμανός μετανάστης Άρνολντ Ρέυμπεν ο οποίος την δεκαετία του 1920 διατηρούσε δικό του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη και ύστερα από πολλούς πειραματισμούς σέρβιρε αυτό το γευστικό και φραουλένιο γλυκό στους πελάτες του. Παρακάτω θα βρείτε την πιο εύκολη three steps συνταγή cheesecake με την πιο βελούδινη κρέμα τυριού και την πιο μυρωδάτη σάλτσα φράουλας!
Υλικά συνταγής:
- 250 gr μπισκότα Digestive
- 250 gr μπισκότα Παπαδοπούλου
- 250 gr βούτυρο Lurpac
- 1 ζαχαρούζο γάλα Βλάχας (400 gr)
- 600 gr τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 700 gr μαρμελάδα φράουλα Spin Span
- 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1ο
Αρχικά τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Εν συνεχεία βάζουμε ένα μπρίκι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. Μετά τοποθετούμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα ταψί και τα ανακατεύουμε καλά, φτιάχνοντας με αυτό το τρόπο την βάση του cheesecake μας την οποία τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου για να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια περνάμε στη δημιουργία της κρέμας μας. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ένταση, για μερικά λεπτά. Λίγο πριν τελειώσουμε το χτύπημα ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Μετά τοποθετούμε την κρέμα μας πάνω από την μπισκοτένια βάση που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε το ταψί μας ξανά στο ψυγείο.
Βήμα 3ο
Τέλος προχωράμε στο τελευταίο στάδιο του γλυκού μας, στη δημιουργία της πιο νόστιμης σάλτσας φράουλας. Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε ένα μπεν μαρί και βάζουμε την μαρμελάδα και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μίγμα μας. Αφού κρυώσει λίγο η σάλτσα φράουλας την ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και την αδειάζουμε πάνω στο μισοπαγωμένο cheesecake όπου με τη βοήθεια ενός κουταλιού την απλώνουμε ομοιόμορφα. Μετά βάζουμε ξανά το cheesecake μας στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει για μία ολόκληρη νύχτα, ούτως ώστε το γλυκό μας να δέσει και να σταθεροποιηθεί.
Καλή σας απόλαυση!!!