FoodFood & Fitness

Glühwein: το ζεστό κρασί που θα γεμίσει το σπίτι σας με αρώματα και Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Γερμανία, στην Αυστρία αλλά και στην Αγγλία το χειμώνα και ιδιαίτερα την περίοδο των ημερών των Χριστουγέννων, η κατανάλωση του Glühwein δηλαδή του ζεστού κρασιού παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές υπαίθριες αγορές και πλατείες δημιουργώντας σε όλους τους παρευρισκόμενους μια αίσθηση χαράς και ευφορίας. Παρακάτω θα δείτε την πιο μοσχοβολιστή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας ζεστό κρασί και να μπείτε με τον πιο γλυκό τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

Υλικά


Για το κρασί:

  • 1 lt ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1, 5 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • 4 ξυλάκια κανέλας
  • 4 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 8 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 150 gr μύρτιλο
  • 150 gr κράνμπερι
  • 100 gr ρόδι
  • 150 ml κονιάκ

Για το σερβίρισμα:

  • Στικ κανέλας
  • Κράνμπερι 
  • Φέτα πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής


Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τη φλούδα από το λεμόνι, το χυμό και τις φλούδες από 2 πορτοκάλια , τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε το κρασί, τα μπαχαρικά, το κονιάκ και τα φρούτα μας(τα φρούτα μας μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα) και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσοχή το κρασί δεν πρέπει να βράσει μόνο να ζεσταθεί. Στη συνέχεια σουρώνουμε το κρασί μας και σερβίρουμε σε διάφανο γυάλινο ποτήρι με 1-2 στικ κανέλας, 1 φέτα πορτοκαλιού και 2-3 κράνμπερι!

Καλές γιορτές!!!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button