Food & Fitness

Γευστικό ρύζι μπασμάτι με γαλοπούλα, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Επειδή η ζωή μας τρέχει με τρελούς ρυθμούς και ο χρόνος για μαγείρεμα πολλές φορές είναι ελάχιστος, οι γρήγορες συνταγές μαγειρικής μπορούν πραγματικά να μας λύσουν τα χέρια… Παρακάτω θα βρείτε μία καταπληκτική συνταγή για το πιο γευστικό ρύζι με γαλοπούλα, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, με απαιτούμενο χρόνο παρασκευής μόνο 20 λεπτά. Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι μπορούμε να μαγειρεύουμε γρήγορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μαγειρεύουμε και νόστιμα!

Υλικά Συνταγής για 2 άτομα


Για την σάλτσα:

  • 1 κρέμα γάλακτος 330ml
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Lurpak
  • 5 φέτες γαλοπούλα Fouantre κομμένη σε κυβάκια
  • 350gr ψιλοκομμένα μανιτάρια champignons
  • 200gr τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  • 200gr τριμμένο τυρί Gooda
  • 1/2 κύβος Knorr ζωμός κότας
  • Πιπέρι

Για το ρύζι:

  • 250gr ρύζι μπασμάτι
  • 500ml ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Lurpak
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1/2 κύβος Knorr ζωμός κότας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Για την σάλτσα:

Τοποθετούμε μια αντικολλητική κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη γαλοπούλα. Αφού ψηθούν καλά τα υλικά μας και απορροφηθούν τελείως τα υγρά τους, προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε αφήσει τουλάχιστον 30 λεπτά εκτός ψυγείου, και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ώστε να μην “κόψει” η κρέμα γάλακτος. Μετά από λίγα λεπτά βάζουμε τον 1/2 κύβο Knorr, το πιπέρι και τα τρία διαφορετικά τυριά, το gooda, το κεφαλοτύρι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά ώστε να δέσει η σάλτσα αλλά να μην γίνει εντελώς πηχτή.

Για το ρύζι

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό (έτσι το ρύζι μας θα γίνει σπυρωτό). Όταν δούμε ότι το νερό έχει ασπρίσει (με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε από το ρύζι 1. τις έξτρα χημικές ουσίες που βάζουν στο εργοστάσιο παραγωγής του και 2. το παραπανίσιο άμυλο), στραγγίζουμε πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Ύστερα από 2-3 λεπτά βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Κάνουμε γρήγορες κινήσεις για περίπου 4-5 λεπτά, ώστε να πάει το βούτυρο παντού και φυσικά για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε το νερό, τον μισό κύβο Knorr, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι (βάζουμε λίγο αλάτι γιατί η σάλτσα μας λόγω των τυριών είναι αρκετά αλμυρή) και αφήνουμε το ρύζι μας να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.

Στη συνεχεία ανακατεύουμε μία και μόνο μία φορά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγοβράζουμε το ρύζι για 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.

Τελειώνουμε το φαγητό μας, ρίχνοντας το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.

Σερβίρισμα:

Σε ένα πιάτο βάζουμε το ρύζι μας και προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή σας απόλαυση!!!

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button