Food & Fitness

ΑξιαγάΠιτες Καραμολέγκος : τρία γευστικά βραδινά σνακς που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι

Καλοκαιράκι, ζέστη και το βραδινό γεύμα, ειδικά μετά από μια απαιτητική μέρα, γίνεται κυριολεκτικά σπαζοκεφαλιά. Εγώ εδώ και λίγο καιρό έχω ανακαλύψει την σειρά προϊόντων “ΑξιαγάΠιτες Καραμολέγκος” και πιο συγκεκριμένα τις σουβλακόπιτες και ειλικρινά έχω ενθουσιαστεί.

Παρακάτω θα δείτε τις πιο νόστιμες και γρήγορες συνταγές με βάση αυτές τις αφράτες μαλακές πιτούλες οι οποίες με τα κατάλληλα υλικά μπορούν εύκολα να μετατραπούν στα πιο νόστιμα βραδινά σνακς για μικρούς και μεγάλους.

1. Πίτα με αβοκάντο και αυγό


  • 1 πίτα Καραμολέγκος
  • 1/2 αβοκάντο
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 τομάτα κομμένη σε φέτες
  • 2 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 1 αυγό βραστό (σχετικά σφιχτό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Αρχικά πασπαλίζουμε την πίτα μας με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και μετά την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για πέντε λεπτά.

Στη συνεχεία σε ένα μπλέντερ βάζουμε το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,το αλάτι και το πιπέρι. Αφού δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα το απλώνουμε πάνω στην πίτα μας. Μετά βάζουμε την γαλοπούλα, την τομάτα και το αυγό κομμένο σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε.

2. Πίτα αλά ελληνικά


  • 1 πίτα Καραμολέγκος
  • 1/2 τομάτα μεσαίου μεγέθους κομμένη σε φέτες
  • 1/2 πιπεριά μεσαίου μεγέθους κομμένη σε φέτες
  • 1/2 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους λεπτοκομμένο
  • 50gr φέτα τριμμένη
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Αρχικά πασπαλίζουμε την πίτα μας με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και μετά την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω στην πίτα την τομάτα την πιπεριά και το κρεμμύδι. Ύστερα προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ρίχνουμε μια πρέζα ρίγανη και μια πρέζα πιπέρι. Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου.

3. Πίτα με γαλοπούλα Fouantre


  • 1 πίτα Καραμολέγκος
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  • 2 φέτες γαλοπούλα Fouantre
  • 1/2 αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Αρχικά πασπαλίζουμε την πίτα μας με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και μετά την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για πέντε λεπτά.

Στη συνεχεία βάζουμε πάνω στην πίτα μας μια κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια και απλώνουμε καλά. Μετά βάζουμε την γαλοπούλα καθώς και την υπόλοιπη ποσότητα του Φιλαδέλφεια, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αγγούρι.

Καλή σας όρεξη!!!

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button