FoodFood & Fitness

Απολαυστική μους σοκολάτας με αβοκάντο!!!

Η πιο γλυκιά στιγμή της ημέρας είναι σίγουρα η στιγμή που μετά το φαγητό, “έρχεται” ένα απολαυστικό επιδόρπιο. Ένα απο τα πιο κλασσικά συστατικά που “συναντάμε” σε πάρα πολλά γλυκά είναι η σοκολάτα. Παρακάτω, θα βρείτε μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει… Απολαυστική μους σοκολάτα με αβοκάντο… Αυτή η μους συνδυάζει τα πάντα: σοκολάτα, γεύση και έντονα αρώματα… Μην περίμενετε λοιπόν λεπτό, γρήγορα στην κουζίνα σας για να φτιάξετε ενα ονειρεμένο γλυκό με λίγες θερμίδες και υψηλή διατροφική αξία!!!

Υλικά Συνταγής


  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 1/2 κουταλακι γλυκού σκόνη βανίλιας

Για το σερβίρισμα


  • 100 gr κακάο

Εκτέλεση συνταγής


Σε ενα μπλέντερ προσθέτετε τα υλικά της συνταγής και χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζετε και αν δεν σας ικανοποιεί η γλυκύτητα της μους σας, προσθέτετε σιγά σιγά μέλι.

Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ. Μπορείτε να βάλετε τη μους στο ψυγείο για να τη διατηρήσετε κρύα ή να τη φάτε αμέσως.

Σερβίρισμα


Μεταφέρετε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με κακάο. Εν συνεχεία μπορείτε εαν θέλετε να προσθέσετε τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Καλή σας απόλαυση!!!

Tips


  • Η σοκολάτα, την οποία “συναντάμε” πρώτη φορά στον  αρχαίο πολιτισμό των Μάγια, αν και έχει κατηγορηθεί ότι κάνει κακό στην υγιεινή των δοντιών, παράλληλα βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και ενισχύει τη μνήμη. Ειδικά η μαύρη σοκολάτα που είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, λειτουργεί ευεργετικά αφού προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις και παρατηρείται οτι μειώνει την αρτηριακή πίεση.
  • Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε κάλιο το οποίο βοηθά στη διατήρηση των υγρών του σώματος, ενώ αποτελεί καλή πηγή πρόσληψης βιταμινών C και Ε αλλά και ωμέγα-9 λιπαρών οξέων. Το αβοκάντο επίσης έχει αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση ενω παράλληλα επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι λόγω των καροτενοειδών και των μονοακόρεστων λιπαρών που περιέχει δρα ενάντια στην εμφάνιση του καρκίνου.

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button