Inspiration

Μικρές ιστορίες, σπουδαίων ανθρώπων: Elisa Neri, η ιστορία της νεαρής ζωγράφου που αν και ήταν επί δύο χρόνια καθηλωμένη σε ένα κρεββάτι, βρήκε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της και να ακολουθήσει το όνειρο της!!!

Η Elisa Neri είναι ένας άνθρωπος που μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να σου προκαλέσει μία τρομερή συγκίνηση αλλά και μία απίστευτη αίσθηση αισιοδοξίας… Ήταν ένα βροχερό απόγευμα του Γενάρη όταν μίλησα μαζί της για πρώτη φορά και πραγματικά η ιστορία της ζωής της μου δημιούργησε ποικίλα συναισθήματα: χαρά, λύπη, θυμό καθώς και ένα ‘τεράστιο’ αίσθημα ελπίδας.

Η Elisa γεννήθηκε στην Λομβαρδία και σε ηλικία μόλις οχτώ ετών διαγνώσθηκε με μία σοβαρή σκολίωση που προκάλεσε παραμόρφωση στο θωρακικό της τοίχωμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία αρκετά σημαντική δυσλειτουργία στους πνεύμονες. Αυτό είχε σαν συνέπεια εφτά χρόνια μετά να οδηγηθεί στο νοσοκομείο κάνοντας το πρώτο της χειρουργείο στην σπονδυλική στήλη. Παρόλο που το νεαρό αυτό κορίτσι ταλαιπωρούνταν για αρκετά χρόνια από το πρόβλημα της υγείας της, είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να είναι μαχήτρια.

Η ζωή όμως είναι γεμάτη ανατροπές. Σε ηλικία 23 ετών η Elisa βίωσε μία ακόμη δοκιμασία η οποία θα της άλλαζε για πάντα τη ζωή. Ένα ατύχημα εν ώρα εργασίας σε συνδυασμό με την ήδη επιβαρυμένη υγεία της, την έφεραν αντιμέτωπη με ό,τι πιο δύσκολο μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει ένας νέος άνθρωπος που σφύζει από ζωή, την αναπηρία.

Τα δύο χρόνια που η Elisa πέρασε καθηλωμένη σε ένα κρεββάτι, δεν ήταν όμως καθόλου χαμένος χρόνος. Αυτό το τόσο γενναίο κορίτσι μέσα από το πρόβλημα της υγείας της πήρε ίσως το πιο σημαντικό και χρήσιμο μάθημα της ζωής της. Για εκείνη το χρονικό διάστημα αυτό αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία να ανακαλύψει τον βαθύτερο εαυτό της, τι μπορεί να την κάνει ευτυχισμένη και ποιον δρόμο θέλει να ακολουθήσει στη ζωή της.

Μέσα σ’ αυτά τα δύο δύσκολα και επίπονα χρόνια που η Elisa ήταν κλινήρης, συνειδητοποίησε ότι μόνο ζωγραφίζοντας ένιωθε παραγωγική, δημιουργική και ευτυχισμένη. Τα έντονα χρώματα πάνω σε λευκούς καμβάδες έγιναν με μια λίγο πιο αφαιρετική έννοια τα πόδια της, που της έδιναν τη δυνατότητα με σύμμαχο πάντα την φαντασία της, να μπορεί να ταξιδεύει νοερά μέσα σε δικούς της, μαγικούς, πολύχρωμους κόσμους!

Κάπως έτσι η Elisa όταν ξεπέρασε όλες αυτές τις δυσκολίες και πάτησε ξανά γερά στα πόδια της πήρε την απόφαση να γίνει ζωγράφος. Επί της ουσίας πήρε την απόφαση να γίνει ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Η ίδια άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ότι όλα μπορεί να χαθούν μέσα σε μία στιγμή και ότι η ζωή κρύβει πολλές εκπλήξεις ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες.

Πλέον το ταλαντούχο αυτό πλάσμα μένει μόνιμα στην Βαρκελώνη και ζει την ζωή που πάντα ονειρευόταν, ζωγραφίζει, κάνει σταθερά βήματα στον χώρο της τέχνης αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι έχει ανακαλύψει την προσωπική της ευτυχία. Με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο , η Elisa μετάτρεψε κάθε άσχημο συναίσθημα που βίωσε σε χαρά, δύναμη και ελπίδα. Η ασθένεια της, την βοήθησε να μάθει τον εαυτό της, να ωριμάσει και να καταλάβει την πραγματική αξία της ζωής. Αυτό το συναίσθημα, αυτή την δική της αλήθεια είναι και αυτό που θέλει να μεταδώσει και στους άλλους ανθρώπους μέσα από την τέχνη και τον λόγο της.

Για αυτό το κορίτσι κάθε λεπτό της ημέρας είναι πολύτιμο. Η ζωή της, η ζωή μου, η ζωή σου είναι ένα θείο δώρο που πρέπει να το ανοίξεις και να το αγαπήσεις. Οφείλουμε όλοι στον εαυτό μας να τον αγαπάμε, να τον ανακαλύψουμε, να του δώσουμε αυτό που του αξίζει, να τον εξελίξουμε, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του και να τον κάνουμε ευτυχισμένο. Η ιστορία της Elisa Neri πρέπει όλους να μας αφυπνίσει και να μας βάλει σε σκέψεις, πρέπει να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ότι η ζωή είναι μικρή, ότι όλα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε λίγα λεπτά και για αυτό το να ζούμε όμορφα την κάθε μέρα είναι απλά μια υπέροχη πράξη αγάπης προς τον εαυτό μας αλλά και προς τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν…

Αν θέλετε μπορείτε να ακολουθήσετε την Elisa Neri στον λογαριασμό της στο Instagram : @arteconeli

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button