Inspiration

Adrien Monnier, ένας ασυμβίβαστος ταξιδιώτης του κόσμου!!!

Ο Adrien Monnier, διεκδικεί επάξια τον τίτλο “Ταξιδιώτης Του Κόσμου”. Ο Adrien είναι ένα νέο παιδί με καταγωγή από τη Γαλλία που ξεκίνησε να δουλεύει στην Airfrance με μοναδικό στόχο να γυρίσει τον κόσμο, να γεμίσει με εμπειρίες, να γνωρίσει ανθρώπους, να γευτεί ντόπια παραδοσιακά προϊόντα και να “πλησιάσει” όσο μπορεί την κουλτούρα της κάθε χώρας που επισκέπτεται. Η φωτογραφική του μηχανή, αποτελεί την σταθερή του παρέα στις περιηγήσεις του ανά τον κόσμο, ώστε να αποτυπώνει τις πιο σημαντικές στιγμές από τις ταξιδιωτικές του διαδρομές. Ο Adrien Monnier πιστεύει ότι τη ζωή δεν πρέπει να τη ζούμε καθισμένοι σε έναν καναπέ χαζεύοντας εικόνες μέσα από το διαδίκτυο, αλλά ταξιδεύοντας… γιατί μέσα από τα βιώματα μας, μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε και σίγουρα γινόμαστε πιο ολοκληρωμένοι και πιο ώριμοι άνθρωποι!!!

Πιστεύω ότι η συνέντευξη αυτού του ασυμβίβαστου ταξιδιώτη θα σας κάνει να γίνετε λίγο πιο ονειροπόλοι. Παρόλο που διανύουμε αυτή την τρομερή πανδημία, μπορούμε πάντα παίρνοντας τις σωστές προφυλάξεις και ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα της εκάστοτε χώρας που θα επισκεφτούμε, να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε ώστε να γεμίσουμε τη ζωή μας με όμορφες αναμνήσεις!!!

Adrien θα ήθελα να μου πεις, από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να ταξιδεύει και να ανακαλύπτει τον κόσμο;

Το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι το έκανα όταν ήμουν ακόμη μωρό. Ήμουν ένα αρκετά τυχερό παιδί μιας και οι γονείς μου δουλεύαν σε μια αεροπορική εταιρία, οπότε αυτό μας έδινε την δυνατότητα να ταξιδεύουμε πάρα πολύ συχνά σαν οικογένεια. Οι γονείς μου ήθελαν από πολύ μικρή ηλικία να μου δείξουν τον κόσμο, τις διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες. Πραγματικά σκεπτόμενος τώρα όλα αυτά τα ταξίδια που έκανα σαν παιδί συνειδητοποιώ ότι λόγω συνθηκών είχα μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσω τον κόσμο. Ειλικρινά πιστεύω ότι ο λόγος που αγαπώ τόσο πολύ να ταξιδεύω οφείλεται στους γονείς μου και στον τρόπο που με μεγάλωσαν.

Πέρα από τα ταξίδια όμως έχεις και άλλη μια μεγάλη αγάπη την φωτογραφία. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να φωτογραφίζεις τα μέρη που ταξιδεύεις; Πιστεύεις ότι μέσα από τις φωτογραφίες κατά κάποιο τρόπο “κρατάς” για πάντα στη μνήμη σου εκείνη τη στιγμή της ζωής σου;

Πάντα μου άρεσε η φωτογραφία. Όταν ήμουν μικρό παιδί θυμάμαι με κάθε ευκαιρία να προσπαθώ να πάρω τη φωτογραφική μηχανή της μαμάς μου. Κάπως έτσι έβαλα στόχο όταν ήμουν ακόμη μαθητής γυμνασίου, να δουλέψω ένα ολόκληρο καλοκαίρι στο S. Market της γειτονιάς μου, μόνο και μόνο για να μαζέψω χρήματα και να αγοράσω μια ακριβή φωτογραφική μηχανή. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι αφού την αγόρασα ήμουν τόσο ευτυχισμένος που κυκλοφορούσα με αυτή τη φωτογραφική μηχανή παντού και φωτογράφιζα τα πάντα. Όταν ταξιδεύεις λοιπόν παρέα με τη φωτογραφική σου μηχανή, παρατηρείς κάποιες λεπτομέρειες που το πιθανότερο είναι να προσπερνούσες… και εδώ καταλαβαίνεις και τη μαγεία της φωτογραφίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσω της φωτογραφίας ‘κρατάς’ για πάντα κάποιες στιγμές της ζωής σου και στη συνεχεία έχεις την ευκαιρία να τις μοιραστείς εύκολα με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια ταξιδεύουν πάρα πολύ… θεωρείς ότι ταξιδεύουν γιατί αγαπάνε τα ταξίδια ή και για άλλους λόγους;

Πιστεύω ότι γενικότερα οι άνθρωποι σε πολλά πράγματα είναι ψεύτικοι πια… λυπάμαι που το λέω αλλά έχουν χάσει την αλήθεια τους. Είναι πολύ φυσιολογικό αν θες να φωτογραφίσεις τον εαυτό σου, κοινώς να βγάλεις μια selfie, να θες να αποτυπώσεις την καλύτερη εκδοχή σου, όμως όπως και να έχει πρέπει να μένεις αληθινός απέναντι στους ανθρώπους και όχι να παρουσιάζεις κάτι ψεύτικο “αλλοιώνοντας” μια φωτογραφία με πάρα πολλά φίλτρα…. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πολύ έντονα το φαινόμενο, άνθρωποι να ταξιδεύουν με μοναδικό σκοπό να βγάλουν πολλές φωτογραφίες όχι γιατί θέλουν να θυμούνται την ομορφιά της στιγμής που βίωσαν αλλά μόνο και μόνο για να τις “ανεβάσουν” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δείξουν μια τέλεια εικόνα του εαυτού τους και της ζωής τους. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι ταξιδεύοντας κερδίζεις πάρα πολλά πράγματα, αποκτάς μοναδικές εμπειρίες, “συναντάς” νέες κουλτούρες, μαθαίνεις τις γεύσεις και τις μυρωδιές ενός άλλου τόπου και ανταλλάζεις απόψεις με ανθρώπους που μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί από εσένα όμως ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέροντες.

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας την πιο δυνατή ταξιδιωτική σου εμπειρία;

Μου είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω μία συγκεκριμένη στιγμή…. Κάθε ταξίδι κρύβει κάτι μοναδικό. Έχω βιώσει πολύ όμορφες στιγμές κατά καιρούς όπως μία κατάδυση παρέα με καρχαρίες και φάλαινες, μία διανυκτέρευση σε καταφύγιο επιβίωσης, σε ένα άκρως χειμωνιάτικο τοπίο, στον Καναδά και πολλά άλλα. Νομίζω πάντως ότι αυτό που ίσως κρατάω σαν μία μοναδική εμπειρία είναι η ζεστασιά και η φιλοξενία που αισθάνθηκα από ανθρώπους σε διάφορες χώρες, κυρίως ανατολικές, που με δέχτηκαν στο σπίτι τους και μοιράστηκαν το φαγητό τους μαζί μου παρόλο που δεν με γνώριζαν καθόλου. Νομίζω στην Ευρώπη σκεφτόμαστε πολύ διαφορετικά, δεν είμαστε τόσο “ανοιχτοί” σε άλλους ανθρώπους, πόσο μάλλον αγνώστους…. Ίσως πρέπει να διδαχτούμε από αυτή τη διαφορετική στάση ζωής, γιατί χάνουμε κάτι πολύ σπουδαίο, την αξία του να μοιράζεσαι!!!

Μέχρι στιγμής ποιον θεωρείς τον αγαπημένο σου ταξιδιωτικό προορισμό;

Είναι δύσκολο να διαλέξω!!! Η Μαλαισία και η Καμπότζη είναι τρομερά μέρη όπως και ο Μαυρίκιος στον Ινδικό Ωκεανό, είναι πραγματικά παράδεισος. Βέβαια υπήρξε ένα ταξίδι που έκανα πρόσφατα και με συγκίνησε πραγματικά, ήταν στην Ιορδανία αυτήν την όμορφη χώρα με την τεράστια ιστορία και τους φιλόξενους ανθρώπους. Ήταν όνειρο ζωής για μένα να ταξιδέψω στην Πέτρα της Ιορδανίας, μια πόλη που είναι λαξευμένη πάνω σε μαλακά ψαμμιτικά πετρώματα και εν συνέχεια να μπορέσω να ταξιδέψω στην έρημο. 

Adrien θα ήθελες να μας πεις την άποψή σου σχετικά με το να ταξιδεύει κάποιος εν μέσω της πανδημίας του Covid-19;

Λία όπως ξέρεις δουλεύω για την Airfrance οπότε ταξιδεύω πολύ ανεξαρτήτως συνθηκών, είναι η φύση αυτής της δουλειάς. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι αεροπορικές εταιρίες αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολα οικονομικά γιατί οι πτήσεις είναι πολύ λίγες, μιας και ο περισσότερος κόσμος φοβάται να ταξιδέψει. Θα πάρει αρκετό χρόνο στην ανθρωπότητα να επιστρέψει στην λεγόμενη κανονικότητα. Οι επιστήμονες εξάλλου λένε ότι μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον Covid-19. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να σκεφτόμαστε την υγεία μας και την υγεία των γύρω μας, οπότε όποιος ταξιδεύει πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός και φυσικά να ακολουθεί τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας που πρόκειται να επισκεφθεί!!!

Ταξιδεύοντας δημιουργούμε αναμνήσεις. Ποιο είναι πιστεύεις το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να αποκομίσει ένας άνθρωπος μέσα από τα ταξίδια;

Για μένα το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι συναντώντας διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες, συνειδητοποίησα κάποια στιγμή ότι πρέπει να είμαι ευγνώμων για τη ζωή που ζω. Εμείς στην Ευρώπη έχουμε τα πάντα, φάρμακα, τρόφιμα, ψυχαγωγία ενώ σε μια άλλη γωνιά του πλανήτη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν άνθρωποι πολύ φτωχοί που δεν ζουν καν με τα βασικά, που όμως μπορούν να σου διδάξουν πάρα πολλά για τη ζωή.

Όταν ήμουν παιδί κάναμε με τους γονείς μου ένα ταξίδι στην Αφρική γιατί ήθελαν να μου δείξουν ότι ο κόσμος δεν είναι ο ίδιος παντού… Θυμάμαι να παίζω ποδόσφαιρο με παιδιά που δεν είχαν δεύτερο μπλουζάκι να φορέσουν και ζούσαν σε ένα δωμάτιο με τα αδέρφια τους, ο ένας πάνω στον άλλο. Ήταν μεγάλο μάθημα ζωής για μένα εκείνο το ταξίδι. Τα ταξίδια πιστεύω σου “ανοίγουν” το μυαλό, καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να γκρινιάζεις για τη ζωή σου ενώ μαθαίνεις πολλά πράγματα μέσα από την διαφορετικοτητα των ανθρώπων και των φυλών.

Κατά τη γνώμη μου ταξιδεύοντας βλέπεις ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πολλές όψεις του κόσμου αλλά και της ίδιας της ζωής!!!

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον Adrien μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο λογαριασμό του στο  Instagram: @adrienmonnier_

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button